Burkina Fason kohokohdat 2

Burkina Fason kohokohdat 2, 3 päivää

Lukemattomien heimojen ja kieliryhmien asuttama Burkina Faso on kulttuuriltaan ja luonnoltaan eräs Afrikan rikkaimmista. Länsi-Afrikan eräät ystävällisimmistä ihmisistä asuttavat tätä sisämaavaltiota, jossa matkailija kohtaa suurenmoisen vieraanvaraisuuden ohella upeaa arkkitehtuuria Tiébéléssä ja toisaalta suuret norsulaumat Nazingan luonnonpuistossa. Maassa riittää katseltavaa pitkäksikin aikaa, mutta tämä matka on suunniteltu kolmen päivän mittaiseksi, jonka aikana pääset hieman raapaisemaan pintaa tästä melko tuntemattomasta afrikkalaisvaltiosta. Turvallisesti, oman oppaan kanssa ja yksityiskyydillä.

Päivä 1

Saapuminen Ouagadougou-nimiseen pääkaupunkiin. Ouagadougou sijaitsee Burkina Fason keskiosassa ja väkeä siellä on noin 2,5 miljoonaa. Tutustumme kaupunkiin paremmin matkan lopulla, sillä nyt lähdemme suoraan lentoasemalta kohti maan eteläosaa ja Ghanan vastaista rajaseutua. Siellä vierailemme Nazingan suojelualueella, jossa näemme norsuja, erilaisia antilooppeja sekä suuren määrän paviaaneja. Länsi-Afrikan safarit eivät ehkä vedä vertoja Itä-Afrikan safarikohteille, mutta täällä saat kaikki eläimet luultavasti pelkästään itsellesi.

Illaksi suuntaamme Tiébélé-nimiseen kylään, jossa majoitumme.

Jos lentosi saapuu iltapäivällä tai illalla, tulet yöpymään ensimmäisen yösi Ouagadougoussa ja lähdet kohti Nazingaa ja Tiébéléä vasta seuraavana aamuna.


Päivä 2

Tiébéléssä olemme kassenakansan mailla. Kassenat ovat edelleen isoksi osaksi animisteja, niin myös monet tiébéléläiset. Kylää on kutsuttu Burkina Fason kauneimmaksi syystä, että täällä perinteeseen kuuluu talojen maalaaminen värikkäiksi koristeellisin symbolein. Kullakin symbolilla on oma merkityksensä ja maalaaminen on naisten työtä. Erityisen kauniita talot ovat paikallisen kuninkaallisen perheen pihapiirissä, jonne pääsemme kassenaoppaamme johdolla. Kylävierailun jälkeen palaamme takaisin Ouagadougouhun, jonne on noin 180 kilometrin matka ja siihen kuluu kolmesta neljään tuntia.

Palaamme illaksi takaisin Ouagadougouhun.


Päivä 3

Tänään ajamme vajaan tunnin matkan Ouagadougousta lounaaseen, Bazoulén kylään ja sen tuntumassa sijaitsevalle järvelle, jossa näemme pyhiä krokotiilejä. Vierailun jälkeen palaamme Ouagadougouhun ja tutustumme tähän rentoon kaupunkiin kaupunkikierroksen avulla. Sen päätteeksi viemme sinut joko hotelliin tai lentoasemalle.

Yleistä matkasta

Hinta: tiedustele meiltä

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki kuljetukset
 • Kaikki sisäänpääsymaksut
 • Englanninkielinen paikallisopas
 • Ruokailut ja pullovesi
 • Viisumikutsu

Matkan hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Viisumi
 • Matkavakuutus
 • Rokotteet ja malarianestolääkitys
 • Henkilökohtaiset kulut, kuten matkamuistot ja juomarahat
fi