Eteläisen Beninin kohokohdat

Eteläisen Beninin kohokohdat

Benin on pitkulainen, rauhallinen ja turvallinen ranskankielinen valtio Länsi-Afrikassa. Etäisyydet ovat mukavan lyhyitä ja tietkin melko hyvässä kunnossa, joten jo tällä lyhyellä matkalla koet oleellisimman tästä Guineanlahden rantavaltiosta – maasta, jossa harjoitetaan vodunia eli voodoota! Näet myös pitkiä hiekkarantoja, trooppista luontoa ja tutustut länsiafrikkalaiseen metropoliin, Cotonouhun. Matkaa voi kustomoida niin halutessaan, vaikkapa siten, että Beninistä matka jatkuu vielä Togonkin puolelle. Tutustu myös kahden viikon suuren Beninin ja Togon kiertomatkaamme.

Kanssamme koet Beninin asiantuntevan ja luotettavan oppaan kanssa yksityiskyydillä. Turvallisesti, tietenkin.

Päivä 1

Saapuminen Cotonouhun, Beninin suurimpaan kaupunkiin. Tulemme lentoasemalle vastaan ja kuljetamme hotellille. Majoittuminen Cotonoussa.


Päivä 2

Beninin liike-elämän keskus Cotonou on noin 700 000 beniniläisen kotikaupunki. Joskin metropolialueella asuu jopa noin kaksi miljoonaa ihmistä. Pääkaupunki Cotonou ei silti ole, vaan sellaisena toimii vähän matkaa itään sijaitseva pienempi Porto-Novo.

Tutustumme Cotonouhun aamuisella kaupunkikierroksella, jonka aikana näemme erilaisia monumenttejä, punavalkoisen katolilaisen katedraalin sekä Dantokpan torin, jota kutsutaan Länsi-Afrikan suurimmaksi ulkoilmatoriksi.

Kaupunkikierroksen jälkeen ajamme noin 40 minuutin matkan Abomey-Calavin pikkukaupunkiin Cotonoun pohjoispuolelle. Astumme kaupungin venesatamassa pirogue-nimellä tunnettuun puuveneeseen, joka kuljettaa meidät keskellä järveä sijaitsevaan Ganvién kylään. Ganvié on rakennettu paalujen varaan ja kylässä kuljetaan veneillä. Alun perin ihmiset muuttivat keskelle järveä noin 400 vuotta sitten pakoillakseen orjakauppiaita, jotka eivät uskaltautuneet järvelle. Majoittuminen Cotonoussa.


Päivä 3

Cotonousta on vain noin tunnin ajomatka läheiseen Ouidahin kaupunkiin, joka tunnetaan etenkin orjakaupasta. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen kävelykierroksella historiallisessa keskustassa. Näemme pyton-temppelin, kaupungin korean katedraalin, brasilialaistalot ja Zinsoun säätiön taidemuseon. Kävelemme Kpassén pyhään metsään, jossa on vuosisatoja vanhoja puita ja vodun-uskonnon temppeli. Vierailu Ouidahissa ei ole täydellinen ilman tutustumista ”orjien tiehen”, reittiin, jota pitkin orjat kulkivat matkallaan kohti Atlantin rannassa odottavia orjalaivoja. Laivat veivät orjat pois Afrikasta, eivätkä nämä ihmiset nähneet kotiseutujaan enää ikinä. Majoittuminen Ouidahissa.


Päivä 4

Tänään matkaamme noin tunnin verran kohti länttä ja saavumme Grand-Popon kalastajakylään. Tutustumme Villa Karoon, joka on suomalais-länsiafrikkalainen kulttuurikeskus pitkän upean hiekkarannan ääressä. Käymme veneretkellä Monojoella, jossa tutustumme mangrovekasvillisuuteen ja näemme paikallisia kalastajia. Käymme myös Bouche du Roi -nimellä tunnetussa paikassa, jossa Monojoki kohtaa Atlantin. Majoitumme Grand-Popossa.


Päivä 5

Suuntaamme noin 45 minuutin matkan päähän Grand-Poposta koilliseen. Siellä, Ahéméjärven rannassa, sijaitsee pieni Possotomèn kylä. Benin ja naapurimaa Togo ovat vodun-uskonnon (myös nimellä voodoo) sydänmaita. Possotomèssa tutustumme voduniin ja näemme muutakin elämänmenoa, kuten paikallista kalastusta. Majoitumme Possotomèssa.


Päivä 6

Palaamme parin tunnin verran takaisin Beninin suurimpaan kaupunkiin Cotonouhun, josta aloitimme matkamme. Kuljetamme sinut takaisin Cotonoun lentoasemalle.

Yleistä matkasta

Hinta: tiedustele meiltä

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki kuljetukset
 • Kaikki sisäänpääsymaksut
 • Englanninkielinen paikallisopas
 • Ruokailut ja pullovesi
 • Viisumikutsu

Matkan hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Viisumit
 • Matkavakuutus
 • Rokotteet ja malarianestolääkitys
 • Henkilökohtaiset kulut, kuten matkamuistot ja juomarahat
fi