Gambia

Pitkulainen ja pikkuinen Gambia työntyy kapeana suikaleena Senegalin sisään, mutta sisältää silti eräät Länsi-Afrikan parhaista rannoista. Letkeästä menostaan Gambia tunnetaan!

Katso ehdotukset matkoista alapuolelta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Gambian matkoista. Gambian-matkaan on helppo yhdistää vierailu myös Senegalissa ja Guinea-Bissaussa.

Kamelimatkat järjestää matkoja Gambiaan – oli aikeesi sitten viettää pelkkä rantaloma maan upeilla ja pitkillä hiekkarannoilla. Tai suunnata myös maan sisäosiin mahtavaa Gambiajokea seuraillen

Järjestämme sinulle tai ryhmällesi asiantuntevan oppaan, kuljetuspalvelut sekä varaamme haluamasi tason majoituksen. Jos kuitenkin tahdot kulkea julkisilla kulkuneuvoilla, järjestämme oppaan mukaasi myös niihin.

Ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Gambian matkoista. Gambian-matkaan on helppo yhdistää vierailu myös Senegalissa ja Guinea-Bissaussa.

Gambia on pinta-alaltaan (10 689 km²) Afrikan mantereen pienin valtio ja sijaitsee lyhyttä rantakaistaletta lukuun ottamatta kokonaan Senegalin ympäröimänä. Väkeä on 2,9 miljoonaa ja pääkaupunkina toimii Banjul. Maa on itsenäistynyt Britannian kruunun alta vuonna 1965 ja siirtomaa-ajan peruina virallinen kieli on englanti. Ihmiset saavat elantonsa maataloudesta; maa tuottaa etenkin maapähkinöitä. Lisäksi kalastus ja matkailu tuovat elannon monille.

Ilmasto: Gambian ilmaston on trooppinen. Sadekausi kestää kesäkuulta lokakuulle ja rannikkoseutu vastaanottaa sisämaata enemmän sadetta. Kosteusprosentti on korkea kautta vuoden, mutta joulukuusta huhtikuulle se laskee kuuman ja kuivan harmattan-tuulen ansiosta. Lämpötilat pysyttelevät läpi vuoden yli 20 asteessa.

Turvallisuus: Gambia on turvallinen matkailumaa, mutta suurissa väkijoukoissa on hyvä pysyä valppaana taskuvarkaiden varalta.

Viisumi: Suurin osa länsimaiden asukkaista, kuten Suomen kansalaiset, pääsevät Gambiaan viisumivapaasti. Huomioi kuitenkin, että mikäli saavut tai lähdet maasta lentäen, on sinun maksettava mennen tullen pakollinen ”lentoaseman kehittämis- ja turvallisuusmaksu”, joka on noin 20 euroa. Maksu hoidetaan käteisellä tai luottokortilla. Huomioithan, että viisumikäytännöt ja niiden hinnat saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan.

Valuutta: Gambia käyttää valuuttanaan dalasia (GMD). Mukaan kannattaa ottaa euroseteleitä ja vaihtaa perillä kohteessa dalaseiksi tai nostaa valuuttaa pankkiautomaatista.

Rokotukset ja malarianesto: Gambia vaatii todistusta keltakuumerokotuksesta. Lisäksi maahan suositellaan hepatiitti a ja b -rokotuksia. Varmistathan, että perusrokotuksesi ovat voimassa. Gambiassa esiintyy malariaa läpi vuoden, joten malarianestolääkityksen hankkiminen on suositeltavaa. Lisätietoa Gambian rokotevaatimuksista ja -suosituksista saat esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Matkavakuutus: Suosittelemme äärimmäisen lämpimästi kattavan matkavakuutuksen ottamista.

fi