Ghana

Ghana on kaikkien Länsi-Afrikan maiden tavoin varsinainen heimojen ja kielten sulatusuuni, joka houkuttelee matkailijoita rannikkoa täplittävien siirtomaa-aikaisten linnoitustensa avulla unohtamatta Accran vilkkaita katuja ja monipuolista luontoa – Molen kansallispuistossa voi nähdä vaikka norsun.

Katso ehdotukset matkoista alapuolelta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Ghanan matkoista. Matkaan on helppo yhdistää vierailu Togoon, Beniniin, Nigeriaan tai Burkina Fasoon.

Kamelimatkat järjestää matkoja Ghanaan – oli aikeesi sitten kokea pelkkä vilkas pääkaupunki, Guineanlahden rannalla sijaitseva Accra. Tai jatkaa matkaa pitkin pitkää rannikkoa tutustuen Unescon maailmanperintöluetteloon valittuihin Elminan ja Cape Coastin linnoituksiin sekä Nzulezon kylään, joka on paalujen varaan veden päälle rakennettu. Pohjoisempana matkailijaa odottavat monet kansallispuistot, kuten Mole ja Kakum.

Järjestämme sinulle tai ryhmällesi asiantuntevan oppaan, kuljetuspalvelut sekä varaamme haluamasi tason majoituksen. Jos kuitenkin tahdot kulkea julkisilla kulkuneuvoilla, järjestämme oppaan mukaasi myös niihin.

Ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Ghanan matkoista. Matkaan on helppo yhdistää vierailu Togoon, Beniniin, Nigeriaan tai Burkina Fasoon.

Matkaehdotuksia

Olemme järjestämässä opastettua pienryhmämatkaa tammi-helmikuussa 2025 Burkina Fasoon, Ghanaan, Togoon ja Beniniin, ajankohtana 28.1.–13.2.2025. Kyseinen matka on mahdollista toteuttaa myös muina ajankohtina:

Suuri Burkina Fason, Ghanan, Togon ja Beninin kiertomatka, 28.1.-13.2.2025:

Päivä 1 – 28.1.2025 | Saapuminen Ouagadougouhun, jossa yö
Päivä 2 – 29.1.2025 | Vierailu Bazoulén krokotiilijärvellä ja kaupunkikierros Ouagadougoussa, jossa yö
Päivä 3 – 30.1.2025 | Ouagadougousta Tiébéléen
Päivä 4 – 31.1.2025 | Tiébéléstä Ghanan puolelle Tengzugiin ja edelleen Tamaleen
Päivät 5-6 – 1.-2.2.2025 | Kumasi ja Akwasidae-festivaali
Päivä 7 – 3.2.2025 | Matka Cape Coastin ja Elminan linnoille Ghanan rannikolla
Päivä 8 – 4.2.2025 | Matka Accraan
Päivä 9 – 5.2.2025 | Accrasta Togon puolelle Togovillen kylään
Päivä 10 – 6.2.2025 | Togovillestä Akodessewan fetissitorin kautta Atakpaméen
Päivä 11 – 7.2.2025 | Atakpamésta Koutammakouhun
Päivä 12 – 8.2.2025 | Koutammakousta Beninin puolelle Boukoumbéen ja edelleen Natitingouhun
Päivä 13 – 9.2.2025 | Natitingousta Tanéka Kokon kautta Dassa-Zouméen
Päivä 14 – 10.2.2025 | Dassa-Zoumésta Abomeyn kautta Porto-Novoon
Päivä 15 – 11.2.2025 | Porto-Novosta Ouidahin kautta Grand-Popoon
Päivä 16 – 12.2.2025 | Grand-Poposta Cotonouhun
Päivä 17 – 13.2.2025 | Vierailu Ganvién kylässä, kaupunkikierros Cotonoussa ja kuljetus lentoasemalle

Ghana on pinta-alaltaan (238 533 km²) suunnilleen yhtä suuri kuin entinen emämaa Britannia. Väkeä on silti vain 32 miljoonaa ja pääkaupunki on Accra. Maa on siis itsenäistynyt Britannian kruunun alta vuonna 1957 ja siirtomaa-ajan peruina virallinen kieli on englanti. Ihmiset saavat elantonsa suurelta osin maataloudesta; maa vie ulkomaille esimerkiksi kaakaota, mutta myös kahvia. Lisäksi Ghanalla on huomattavat mineraalivarat, jotka tuovat vaurautta maalle. Matkailu on vielä toistaiseksi melko vähäistä.

Ilmasto: Ghanan ilmasto on trooppinen. Maan pohjoisosassa kuiva kausi kestää marraskuulta maaliskuulle, minkä jälkeen huhtikuulta lokakuulle kestävä sadekausi tuo lopulta sateet. Eniten sataa elo- ja syyskuussa. Etelässä sataa kuitenkin enemmän ja rannikon tuntumassa on jopa kaksi sadekautta, joista ensimmäinen kestää toukokuulta kesäkuulle ja uudelleen lokakuun. Muun ajan vuodesta on kuivaa. Lämpötilat pyörivät vuoden mittaan yli 30 asteessa.

Turvallisuus: Ghana on turvallinen matkailumaa, mutta suurissa väkijoukoissa on hyvä pysyä valppaana taskuvarkaiden varalta. Maan edustalla on voimakkaita merivirtauksia.

Viisumi: Joitain afrikkalaisia kansallisuuksia lukuun ottamatta viisumi vaaditaan kaikilta, myös suomalaisilta. Viisumihakemus tulee tehdä Oslossa sijaitsevaan Ghanan suurlähetystöön heidän nettisivujensa kautta hyvissä ajoin ennen matkaa, minkä jälkeen lähettää passi Osloon. Huomioithan, että viisumikäytännöt ja niiden hinnat saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta maahan saapumisesta.

Valuutta: Ghana käyttää valuuttanaan cediä (GHS). Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa, vaan mukaan kannattaa ottaa euroseteleitä ja vaihtaa perillä kohteessa tai nostaa valuuttaa pankkiautomaatista.

Rokotukset ja malarianesto: Ghana vaatii todistusta keltakuumerokotuksesta. Lisäksi maahan suositellaan hepatiitti a ja b -rokotuksia. Varmistathan, että perusrokotuksesi ovat voimassa. Ghanassa esiintyy malariaa läpi vuoden, joten malarianestolääkityksen hankkiminen on suositeltavaa. Lisätietoa Ghanan rokotevaatimuksista ja -suosituksista saat esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Matkavakuutus: Suosittelemme äärimmäisen lämpimästi kattavan matkavakuutuksen ottamista.

fi