Guinea-Bissau

Portugalinkielinen Guinea-Bissau on pikkuinen ja tuikituntematon maa, jonka eräs suurimmista vientituotteista on cashewpähkinä. Maa on paljon muutakin, kuten eristynyt ja ainutlaatuisen kulttuurin omaava Bijagossaaristo maan rannikolla ja toisaalta eräs Afrikan leppoisimmista pääkaupungeista. Käy katsomassa, onko kaupunkiin saatu jo liikennevalot.

Katso ehdotukset matkoista alapuolelta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Guinea-Bissaun matkoista. Matkaan on helppo yhdistää vierailu myös Senegalissa ja Gambiassa.

Kamelimatkat järjestää matkoja Guinea-Bissauhun – oli aikeesi sitten tutustua pelkkään pääkaupunkiin eli Bissauhun, matkustaa veneellä Bijagossaaristoon tai piipahtaa Guinea-Bissaun vähäntunnetussa sisäosassa.

Järjestämme sinulle tai ryhmällesi asiantuntevan oppaan, kuljetuspalvelut sekä varaamme haluamasi tason majoituksen. Jos kuitenkin tahdot kulkea julkisilla kulkuneuvoilla, järjestämme oppaan mukaasi myös niihin.

Ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Guinea-Bissaun matkoista. Matkaan on helppo yhdistää vierailu myös Senegalissa ja Gambiassa.

Guinea-Bissau on huomaamaton täplä Länsi-Afrikan länsikolkassa ja pinta-alaltaan (36 125 km²) se mahtuisi Suomen sisään yli yhdeksän kertaa. Väkeä on vain 1,6 miljoonaa ja pääkaupunkina toimii Bissau. Maa on itsenäistynyt Portugalin vallan vuonna 1974 ja siirtomaa-ajan peruina virallinen kieli on portugali. Englantia osataan huonosti. Ihmiset saavat elantonsa maataloudesta. Matkailu on liki olematonta.

Ilmasto: Guinea-Bissaun ilmasto on trooppinen. Sadekausi kestää kesäkuulta marraskuulle, kun taas lopun vuodesta maassa vallitsee kuiva kausi. Sadekauden aikana rannikolla sataa sisämaata enemmän. Huhti- ja toukokuu ovat kuumimmat kuukaudet, jolloin lämpötila kipuaa jopa 35 asteeseen.

Turvallisuus: Guinea-Bissau on turvallinen matkailumaa, mutta suurissa väkijoukoissa on hyvä pysyä valppaana taskuvarkaiden varalta.

Viisumi: Joitain afrikkalaisia kansallisuuksia lukuun ottamatta viisumi vaaditaan kaikilta, myös suomalaisilta. Se myönnetään Bissaun lentoasemalla saavuttaessa, mutta mikäli aiot yhdistää matkaasi myös vierailun jossain toisessa Länsi-Afrikan maassa, viisumin saa nopeasti ja pienellä vaivalla myös jostain Guinea-Bissaun naapurimaasta. Huomioithan, että viisumikäytännöt ja niiden hinnat saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta maahan saapumisesta.

Valuutta: Guinea-Bissau käyttää valuuttanaan Länsi-Afrikan CFA-frangia (XOF), joka on sidottu euroon. Yhdellä eurolla saa noin 656 frangia. Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa, vaan mukaan kannattaa ottaa euroseteleitä ja vaihtaa perillä kohteessa tai nostaa valuuttaa pankkiautomaatista.

Rokotukset ja malarianesto: Guinea-Bissau vaatii todistusta keltakuumerokotuksesta. Lisäksi maahan suositellaan hepatiitti a ja b -rokotuksia. Varmistathan, että perusrokotuksesi ovat voimassa. Guinea-Bissaussa esiintyy malariaa läpi vuoden, joten malarianestolääkityksen hankkiminen on suositeltavaa. Lisätietoa Guinea-Bissaun rokotevaatimuksista ja -suosituksista saat esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Matkavakuutus: Suosittelemme äärimmäisen lämpimästi kattavan matkavakuutuksen ottamista.

fi