Guinea

Lähihistoria ei ole kohdellut Guineaa hyvin, mutta sikäläinen vieraanvarainen kansa jaksaa silti edelleen yrittää ja tekee parhaansa, että matkailija saisi parhaan mahdollisen kuvan tästä laajasta trooppisesta maasta, jossa voi kaoottisen pääkaupungin nähtyään lähteä paratiisirannoille lepäämään tai vaikka patikoimaan. Turvallisesti, tietenkin.

Katso ehdotukset matkoista alapuolelta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Guinean matkoista.

Kamelimatkat järjestää matkoja Guineaan – oli aikeesi sitten viettää pelkkä pitkä viikonloppu  pitkämäiselle ja kapealle niemelle muodostuneessa Conakryssa ja sen edustalla sijaitsevilla Îles de Los -saarilla sekä niiden paratiisirannoilla. Tai jatkaa matkaa koilliseen Fouta Djallonin kukkuloiselle seudulle ja vaeltaa oppaan johdolla halki sademetsien kylästä toiseen. Maan kaukainen kaakkoisosa tarjoaa myös mielenkiintoisia kaupunkikohteita, joissa paikalliset kohtaavat ulkomaalaisia vain harvoin.

Järjestämme sinulle tai ryhmällesi asiantuntevan oppaan, kuljetuspalvelut sekä varaamme haluamasi tason majoituksen. Jos kuitenkin tahdot kulkea julkisilla kulkuneuvoilla, järjestämme oppaan mukaasi myös niihin.

Ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Guinean matkoista.

Guinea mahtuisi pinta-alaltaan (245 857 km²) Suomen sisään 1,3 kertaa. Väkeä on 13,6 miljoonaa ja pääkaupunkina toimii Conakry. Maa on itsenäistynyt Ranskan vallan alta vuonna 1958 ja siirtomaa-ajan peruina virallinen kieli on ranska. Englantia osataan huonosti. Ihmiset saavat elantonsa maataloudesta, mutta myös suunnattomat mineraalivarannot esimerkiksi bauksiittia tuovat vaurautta maalle. Matkailu on olematonta.

Ilmasto: Guinean ilmaston on trooppinen. Sadekausi kestää huhtikuusta lokakuulle ja kuiva kausi marraskuusta maaliskuulle. Kesäkuu on kaikkein sateisin kuukausi ja rannikolla tai sen läheisyydessä sataa eniten. Vuoden keskilämpötila on melko tasainen ja esimerkiksi Conakryssa se on noin 27 astetta.

Turvallisuus: Guinean on turvallinen matkailumaa, mutta suurissa väkijoukoissa on hyvä pysyä valppaana taskuvarkaiden varalta. Valokuvauksen kanssa oltava varovainen etenkin viranomaisten läheisyydessä.

Viisumi: Joitain afrikkalaisia kansallisuuksia lukuun ottamatta viisumi vaaditaan kaikilta, myös suomalaisilta. Guinean viisumin saa joko maan suurlähetystöstä tai helpommin anomalla e-viisumia Guinean valtion viralliselta sivustolta. Tämänhetkinen hinta on 80 USD. Huomioithan, että viisumikäytännöt ja niiden hinnat saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta e-viisumihakemuksen tekemisestä sekä koko maassa oleskelun ajan.

Valuutta: Guinea käyttää valuuttanaan frangia (GNF). Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa, vaan mukaan kannattaa ottaa euroseteleitä ja vaihtaa perillä kohteessa tai nostaa valuuttaa pankkiautomaatista.

Rokotukset ja malarianesto: Guinea vaatii todistusta keltakuumerokotuksesta. Lisäksi maahan suositellaan hepatiitti a ja b -rokotuksia. Varmistathan, että perusrokotuksesi ovat voimassa. Guineassa esiintyy malariaa läpi vuoden, joten malarianestolääkityksen hankkiminen on suositeltavaa. Lisätietoa Guinean rokotevaatimuksista ja -suosituksista saat esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Matkavakuutus: Suosittelemme äärimmäisen lämpimästi kattavan matkavakuutuksen ottamista.

fi