Liberia

Amerikasta vapautettujen orjien perustama Liberia on kokoelma ystävällisiä ihmisiä, ainutlaatuista luontoa sekä kauniita hiekkarantoja.

Katso ehdotukset matkoista alapuolelta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Liberian matkoista. Matkaan on helppo yhdistää vierailu Sierra Leonessa.

Kamelimatkat järjestää matkoja Liberiaan – oli aikeesi sitten kokea pelkkä Atlantin rannalla sijaitseva Monrovia. Tai jatkaa matkaa pitkin rantaa Robertsportin rantakaupunkiin ja sen kauniille rannoille. Lääkelaboratorioista vapautettujen ja sisällissodista selviytyneiden simpanssien Monkey Island on ainutlaatuinen kokemus, eikä lainkaan turistinen sellainen. Maan eteläkärjessä sijaitsevaan Harperin kaupunkiin on loputon matka halki Liberian huonokuntoisten teiden, mutta perillä odottaa rantamaisemien ohella historiallinen keskusta, joka on kauniisti rappiolla. Liberiassa itse matka on määränpäätä tärkeämpi – vähintäänkin suuri seikkailu se on!

Järjestämme sinulle tai ryhmällesi asiantuntevan oppaan, kuljetuspalvelut sekä varaamme haluamasi tason majoituksen. Jos kuitenkin tahdot kulkea julkisilla kulkuneuvoilla, järjestämme oppaan mukaasi myös niihin.

Ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi, tarvitset lisätietoa Liberian matkoista tai jo tiedät, minne haluaisit Liberiassa matkustaa. Tai kerro meille ajankohta ja anna meidän ehdottaa. Liberian -matkaan on helppo yhdistää vierailu myös Sierra Leonessa ja yllättäen myös Nigeriassa.

Matkaehdotuksia

Lyhyt Liberian kierros, 3 päivää:

Päivä 1 | Saapuminen Liberiaan ja kuljetus Monroviaan, missä yö
Päivä 2 | Vierailu Marshallin rantakylässä ja paluu Monroviaan yöksi.
Päivä 3 | Kaupunkikierros Monroviassa, minkä jälkeen kuljetus lentoasemalle.

Liberia on pinta-alaltaan (97 036 km²) suunnilleen yhtä suuri kuin Islanti tai mahtuisi Suomen sisään 3,5 kertaa. Väkeä on 5,2 miljoonaa ja pääkaupunki on Monrovia. Maa on itsenäistynyt jo vuonna 1847 ja  virallinen kieli on englanti. Ihmiset saavat elantonsa suurelta osin maataloudesta ja maa vie ulkomaille esimerkiksi puutavaraa, kumia ja kaivannaistuotteita, kuten timantteja. Matkailu on liki olematonta.

Ilmasto: Liberian ilmasto on trooppinen ja rannikkoseudulla se on lisäksi kuuma ja kostea läpi vuoden. Rannikolla kuiva kausi kestää marraskuulta huhtikuulle, kun taas sadekausi toukokuulta lokakuulle. Sisämaassa sadekausi on hieman lyhyempi ja sateet epäsäännöllisempiä. Metsienhakkuut ovat pidentäneet kuivaa kautta kautta maan.

Turvallisuus: Liberia on turvallinen matkailumaa, mutta suurissa väkijoukoissa on hyvä pysyä valppaana taskuvarkaiden varalta. Maan edustalla on voimakkaita merivirtoja ja syrjäisille rannoille ei suositella menemistä yksinään.

Viisumi: Joitain afrikkalaisia kansallisuuksia lukuun ottamatta viisumi vaaditaan kaikilta, myös suomalaisilta. Viisumihakemus tulee jättää esimerkiksi Berliinissä sijaitsevaan Liberian suurlähetystöön heidän nettisivuillaan kerrottujen ohjeiden mukaan hyvissä ajoin ennen matkaa. Jos aiot yhdistää Liberian johonkin toiseen maahan Länsi-Afrikassa, saattaa Liberian viisumin anominen olla helpompaa jossain naapurimaassa. Huomioithan, että viisumikäytännöt ja niiden hinnat saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Passin tulee olla voimassa koko maassa oleskelun ajan.

Valuutta: Liberia käyttää valuuttanaan Liberian dollaria (LRD). Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa, vaan mukaan kannattaa ottaa euro- tai dollariseteleitä ja vaihtaa perillä kohteessa tai nostaa valuuttaa pankkiautomaatista.

Rokotukset ja malarianesto: Liberia vaatii todistusta keltakuumerokotuksesta. Lisäksi maahan suositellaan hepatiitti a ja b -rokotuksia. Varmistathan, että perusrokotuksesi ovat voimassa. Liberiassa esiintyy malariaa läpi vuoden, joten malarianestolääkityksen hankkiminen on suositeltavaa. Lisätietoa Liberian rokotevaatimuksista ja -suosituksista saat esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Matkavakuutus: Suosittelemme äärimmäisen lämpimästi kattavan matkavakuutuksen ottamista.

fi