Mauritania

Mauritania on erikoinen sekoitus arabimaailmaa ja Saharan eteläpuolista Afrikkaa, jossa matkailija kohtaa rannattomassa Saharassa lukuisia ikiaikaisia karavaanikaupunkeja, aika monta kamelia ja maailman pisimmän junan, joka kuljettaa rautamalmia Saharan sydämestä rannikolle ja jokaisen halukkaan turistinkin malmilastin päällä. Ja toisaalta Nouakchottin – erään Afrikan uusimmista pääkaupungeista.

Katso ehdotukset matkoista alapuolelta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Mauritanian matkoista.

Kamelimatkat järjestää matkoja Mauritaniaan – oli aikeesi sitten kokea pelkästään vailla suunnitelmia keskelle kuivinta erämaata, mutta samalla merenrantaan syntynyt pääkaupunki Nouakchott, jossa et todennäköisesti törmää muihin turisteihin, vaan ennemminkin ystävällisiin ja uteliaisiin paikallisiin, jotka ovat toivottamassa sinua tervetulleeksi heidän maahansa. Tai voit jatkaa matkaasi syvemmälle Saharaan ja nähdä Ouadanen ja Chinguettin karavaanikaupungit, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon, käydä Tidjikjan läheisyydessä bongaamassa harvinaisia aavikkokrokotiilejä, jotka jäivät jumiin, kun Sahara ympärillä kuivahti, unohtamatta tietenkään matkaa maailman pisimmän junan kyydissä avoimessa rautamalmivaunussa halki Saharan yön.

Järjestämme sinulle tai ryhmällesi asiantuntevan oppaan, kuljetuspalvelut sekä varaamme haluamasi tason majoituksen. Jos kuitenkin tahdot kulkea julkisilla kulkuneuvoilla, järjestämme oppaan mukaasi myös niihin.

Ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Mauritanian matkoista.

Mauritania on pinta-alaltaan (1 030 700 km²) Afrikan suurimpia maita ja nielaisisi sisäänsä Suomen lisäksi myös Ruotsin ja Norjan. Väkeä on silti vain 4,4 miljoonaa, joten maa on hyvin harvaanasuttu. Maa on itsenäistynyt Ranskan vallan vuonna 1960 ja siirtomaa-ajan peruina ranskaa osataan laajasti, vaikka virallinen kieli onkin arabian murre hassaniya. Englantia osataan huonosti. Ihmiset saavat elantonsa maataloudesta, kuten maanviljelyksestä ja karjankasvatuksesta. Lisäksi kalastus työllistää, samoin suuret rauta- ja kuparivarannot. Matkailu on melko vähäistä.

Ilmasto: Mauritaniassa vallitsee kuuma ja kuiva aavikkoilmasto. Kesäkuukausina koittaa sadekausi; etelässä sataa eniten, pohjoiseen päin mentäessä sateiden määrä vähentyy ja kaikkein pohjoisin osa Mauritaniasta saa tuskin lainkaan sateita sadekauden aikana. Kesäkuukausina lämpötilat kipuavat säännöllisesti yli 30 asteeseen, eivätkä yli 40 asteenkaan lukemat ole tavattomia. Talvi on säiden puolesta paras aika vierailla Mauritaniassa, kun lämpötila pysyttelee reilussa 20 asteessa päivittäin.

Turvallisuus: Mauritania on turvallinen matkailumaa, mutta suurissa väkijoukoissa on hyvä pysyä valppaana taskuvarkaiden varalta. Malin vastaista rajaseutua tulee välttää.

Viisumi: Joitain afrikkalaisia kansallisuuksia lukuun ottamatta viisumi vaaditaan kaikilta, myös suomalaisilta. Mauritanian viisumi myönnetään lentoasemalla tai maarajalla maahan saavuttaessa. Hinta on 55 euroa, joka maksetaan käteisellä. Huomioithan, että viisumikäytännöt ja niiden hinnat saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta maahan saapumisesta.

Valuutta: Mauritania käyttää valuuttanaan ouguiyaa (MRU). Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa, vaan mukaan kannattaa ottaa euroseteleitä ja vaihtaa perillä kohteessa tai nostaa valuuttaa pankkiautomaatista.

Rokotukset ja malarianesto: Mauritania vaatii todistusta keltakuumerokotuksesta, jos saavut maasta, jossa esiintyy keltakuumetta. Lisäksi maahan suositellaan hepatiitti a ja b -rokotuksia. Varmistathan, että perusrokotuksesi ovat voimassa. Osassa Mauritaniaa esiintyy malariaa läpi vuoden, joten malarianestolääkityksen hankkiminen on suositeltavaa. Lisätietoa Mauritanian rokotevaatimuksista ja -suosituksista saat esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Matkavakuutus: Suosittelemme äärimmäisen lämpimästi kattavan matkavakuutuksen ottamista.

 

fi