Nigeria

Nigeria on maanosan ylivoimaisesti väkirikkain maa – 223 miljoonan afrikkalaisen koti. Maa on kattaus kaikkea, mitä Afrikalta voi odottaa eli ystävällisiä ihmisiä, kuplivia suurkaupunkeja Lagosista Kanoon, mielenkiintoisia festivaaleja, trooppisia sademetsiä, Sahelin kuivaa maisemaa apinanleipäpuineen ja paimentolaisten valtaviin karjalaumoihin sekä hieman yllättäen jopa hiekkadyynejä ja keitaita. Ja kieltämättä myös aika monta keltaista ja kolmipyöräistä koppimopotaksia, joissa istua loppumattomissa ruuhkissa. Nigeria on massiivisesta koostaan ja hyvistä lentoyhteyksistään huolimatta edelleen eräs Afrikan tuntemattomammista maista.

Katso ehdotukset matkoista alapuolelta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Nigerian matkoista. Nigerian-matkaan on helppo yhdistää vierailu myös Beninissä, Togossa, Ghanassa ja Nigerissä.

Kamelimatkat järjestää matkoja Nigeriaan – oli aikeesi sitten kokea pelkästään koko ajan hereillä oleva maan liike-elämän keskus, megalomaaninen ja sykkivä Lagos. Tai pääkaupunki Abuja. Tai jatkaa matkaa syvemmälle maahan joko Lagosista tai Abujasta: Abeokuta, Ibadan, Osogbo, Ilorin, Benin City, Calabar, Port Harcourt, Zaria, Kano ja monet muut mielenkiintoiset kaupungit sekä luontokohteet Zuma Rockista ja Idanren kukkuloista Yankarin luonnonpuistoon ja pohjoisiin Tulo Tulon keitaisiin ottavat matkailijan avosylin vastaan. Vielä näin 2020-luvulla saat kaikki kaupungit ja nähtävyydet todennäköisesti vain itsellesi – ulkomailta tuleva matkailu on olematonta. Lähde kokemaan Nigeria ja nigerialaisten vieraanvaraisuus omin silmin ja murskaamaan omat ennakkoluulosi ennen kuin muut löytävät tänne!

Järjestämme sinulle tai ryhmällesi asiantuntevan oppaan, kuljetuspalvelut sekä varaamme haluamasi tason majoituksen. Jos kuitenkin tahdot kulkea julkisilla kulkuneuvoilla, järjestämme oppaan mukaasi myös niihin.

Ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi, tarvitset lisätietoa Nigerian matkoista tai jo tiedät, minne haluaisit Nigeriassa matkustaa. Tai kerro meille ajankohta ja anna meidän ehdottaa. Nigerian-matkaan on helppo yhdistää vierailu myös Beninissä, Togossa, Ghanassa ja Nigerissä.

Matkaehdotuksia

Olemme järjestämässä opastettua pienryhmämatkaa vuonna 2024 Nigeriaan, ajankohtana 30.9.–7.10.2024 sekä vuonna 2025 ajankohtana 15.–23.2.2025. Kyseiset matkat on mahdollista toteuttaa myös muina ajankohtina:

Nigeria etelästä pohjoiseen -kiertomatkamme 30.9.–7.10.2024:

Päivä 1 – 30.9.2024 | Saapuminen Lagosiin, jossa yö
Päivä 2 – 1.10.2024 | Kaupunkikierros Lagosissa, jossa yö
Päivä 3 – 2.10.2024 | Päiväretki Abeokutaan ja paluu Lagosiin, jossa yö
Päivä 4 – 3.10.2024 | Lagosin kiertely jatkuu, minkä jälkeen iltalento Abujaan, jossa yö
Päivä 5 – 4.10.2024 | Abujan kaupunkikierros ja vierailu Zuma Rockilla, minkä jälkeen lento Kanoon, jossa yö
Päivä 6 – 5.10.2024 | Kaupunkikierros Kanossa, jossa yö
Päivä 7 – 6.10.2024 | Kaupunkikierros Kanossa, jossa yö
Päivä 8 – 7.10.2024 | Kuljetus Kanon lentoasemalle

Etelä-Nigerian kohokohdat -kiertomatkamme:

Päivä 1 – 15.2.2025 | Saapuminen Abujaan, jossa yö
Päivä 2 – 16.2.2025 | Abujasta Gurara Fallsille, Zuma Rockille ja Bwarin savenvalajakylään. Iltapäivällä paluu Abujaan, jossa yö
Päivä 3 – 17.2.2025 | Abujasta Uromiin, jossa yö
Päivä 4 – 18.2.2025 | Uromista Idanren kukkuloille, jossa yö
Päivä 5 – 19.2.2025 | Idanren kukkuloilta Osogboon, jossa yö
Päivä 6 – 20.2.2025 | Osogbosta Abeokutaan, jossa yö
Päivä 7 – 21.2.2025 | Abeokutasta Lagosiin, jossa yö
Päivä 8 – 22.2.2025 | Koko päivä Lagosissa
Päivä 9 – 23.2.2025 | Kuljetus Lagosin lentoasemalle, ellei asiakas halua lisämaksusta lisäpäiviä Lagosiin.

Pohjois-Nigerian aarteet -kiertomatkamme:

Päivä 1 | Saapuminen Abujaan, jossa yö
Päivä 2 | Abujasta  Zuma Rockin kautta Zariaan, jossa yö
Päivä 3 | Zariasta Kanoon, jossa yö
Päivä 4 | Kanosta Dutseen, jossa yö
Päivä 5 | Dutsesta Tulo Tulon keitaalle, jossa yö teltassa
Päivä 6 | Tulo Tulosta takaisin Kanoon, jossa yö
Päivä 7 | Kanosta Kadunan kautta takaisin Abujaan, jossa yö
Päivä 8 | Kuljetus Abujan lentoasemalle, ellei asiakas jatka kanssamme myös Etelä-Nigerian kierrokselle (katso alempana).

Kierros jorubakansan mailla:

Päivä 1 | Saapuminen Lagosiin, jossa yö
Päivä 2 | Päivä Lagosissa, jossa yö
Päivä 3 | Lagosista Abeokutaan jossa yö
Päivä 4 | Abeokutasta Osogboon, jossa yö
Päivä 5 | Osogbosta Ifen ja Idanren kukkuloiden kautta Ekitin osavaltioon, jossa yö
Päivä 6 | Vierailu Ikogosin kuumilla lähteillä, minkä jälkeen paluu Lagosiin

Nigeria on pinta-alaltaan (923 768 km²) valtavankokoinen maa, jonka sisään Suomi mahtuu kaksi ja puoli kertaa. Väkeäkin on paljon: 223 miljoonaa! Maa on itsenäistynyt Britannian kruunun alta vuonna 1960 ja siirtomaa-ajan peruina virallinen kieli on englanti, josta on nigerialaisten suussa muokkaantunut ainutlaatuinen varianttinsa, josta ulkopuolisen on aluksi melkoisen vaikea saada tolkkua. Ihmiset saavat elantonsa maataloudesta sekä maan suunnattomista öljyvarannoista, joka on tärkeä tukipilari maan taloudelle. Matkailu on liki olematonta.

Ilmasto: Ilmasto vaihtelee suuresti riippuen missä kohtaa tätä suurta valtiota ollaan. Kaakossa on vuoden ympäri kuumaa ja kosteaa, kun taas lounaassa ja keskemmällä maata ilmasto kuivahtaa jonkin verran. Lännessä ja pohjoisessa on selkeät sadekaudet ja toisaalta myös kuivat kaudet. Kaikkein pohjoisin Nigeria, siis Nigerin vastainen rajaseutu, saa vesisadetta vain harvoin ja muistuttaa paikoin Saharaa. Pohjoisessa sadekausi kestää yleensä toukokuun puolivälistä syyskuulle, kun taas etelässä satelee maaliskuusta marraskuulle. Ja kaakonkulmalla siis satelee vuoden ympäri.

Etelän Lagosissa vuoden ylin keskilämpötila pysyttelee noin 30 asteessa vuoden ympäri, kun taas pohjoisessa kuumimpana aikana eli huhti-toukokuussa lämpötila kohoaa säännöllisesti noin 40 asteeseen. Vastaavasti kylmimpänä aikana öisin lämpötila saattaa vajota jopa miinuksen puolelle. Nigeriaan voi säiden puolesta matkustaa hyvin milloin tahansa, joskin pohjoisessa huhti-toukokuu saattavat toisinaan olla hyvin kuumia.

Turvallisuus: Nigeria on ehdottomasti mainettaan parempi maa, mutta matkat Nigeriaan toteutetaan silti turvallisuus edellä ja paikallisten kontaktien asiantuntemuksella. Tämä tarkoittaa sitä, että pimeään aikaan ei matkusteta tai vierailla turistikohteissa, vaan viimeistään kello neljän aikaan iltapäivällä pyritään olemaan majapaikassa. Illalliselle tietenkin voi mennä myös ilta-aikaan. Nigerian turvallisuustilanne on kohentunut huomattavasti viime aikoina, mutta osa maasta on valitettavasti edelleen turvatonta. Emme suosittele matkustamista maan koillis- ja itäosiin. Emme vie sinua vaarallisille alueilla, etkä tarvitse yksityistä turvamiestä selustaasi turvaamaan, mutta sellainenkin kauttamme kyllä järjestyy. Vaikka sitten mielenrauhan varmistamiseksi.

Viisumi: Joitain afrikkalaisia kansallisuuksia lukuun ottamatta viisumi vaaditaan kaikilta, myös suomalaisilta. Nigerian viisumi on hankalan maineessa, joten suosittelemmekin, että hankimme sinulle visa on arrivalin. Se ei vaadi passin lähettämistä minnekään, turhaa paperisotaa ja myönnetään nopeasti. Visa on arrivalin hinta riippuu kansalaisuudesta, joten ota yhteyttä, mikäli tahdot Nigerian viisumin pienimmällä mahdollisella vaivalla. Tietenkin lähetämme sinulle myös kutsukirjeen, jos tahdot asioida  Nigerian suurlähetystön kanssa. Huomioithan, että viisumikäytännöt ja niiden hinnat saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta maahan saapumisesta.

Valuutta: Nigeria käyttää valuuttanaan nairaa (NGN). Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa, vaan mukaan kannattaa ottaa euro- tai dollariseteleitä ja vaihtaa perillä kohteessa. Mobiilimaksaminen on yleistynyt maassa viime aikoina.

Rokotukset ja malarianesto: Nigeria vaatii todistusta keltakuumerokotuksesta, jos saavut maahan maasta, jossa esiintyy keltakuumetta. Nigeriassa esiintyy keltakuumetta, joten on suositeltavaa hankkia rokote joka tapauksessa. Lisäksi maahan suositellaan hepatiitti a ja b -rokotuksia. Varmistathan, että perusrokotuksesi ovat voimassa. Nigeriassa esiintyy malariaa läpi vuoden, joten malarianestolääkityksen hankkiminen on suositeltavaa. Lisätietoa Nigerian rokotevaatimuksista ja -suosituksista saat esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Matkavakuutus: Suosittelemme äärimmäisen lämpimästi kattavan matkavakuutuksen ottamista.

fi