Norsunluurannikko

Suklaasta ja kahvistaan tunnettu Norsunluurannikko on Länsi-Afrikan mahtimaita, jossa on eräs maailman suurimmista kirkoista, eräs Afrikan parhaista jalkapallomaajoukkueista ja kyllä tännekin voi löhölomalle matkustaa – upean siirtomaa-arkkitehtuurinsa lisäksi Grand-Bassamissa on myös upea ja pitkä hiekkaranta.

Katso ehdotukset matkoista alapuolelta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Norsunluurannikko matkoista.

Kamelimatkat järjestää matkoja Norsunluurannikolle – oli aikeesi sitten kokea pelkkä vilkas liike-elämän keskus Abidjan, jonne lentosi todennäköisesti laskeutuu. Tai jatkaa matkaa Grand-Bassamin rantakaupunkiin, jonka vanha osa on valittu Unescon maailmanperintöluetteloon. Sisämaan Yamoussoukrosta löydät maailman suurimman kirkon, joka on siis suurempi kuin Pietarinkirkko Vatikaanissa. Hieman yllättäen pieni ja hiljainen Yamoussoukro on myös Norsunluurannikon pääkaupunki!

Järjestämme sinulle tai ryhmällesi asiantuntevan oppaan, kuljetuspalvelut sekä varaamme haluamasi tason majoituksen. Jos kuitenkin tahdot kulkea julkisilla kulkuneuvoilla, järjestämme oppaan mukaasi myös niihin.

Ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Norsunluurannikon matkoista.

Norsunluurannikko on pinta-alaltaan (332 462 km²) suunnilleen Suomen kokoinen. Väkeä on silti 31 miljoonaa. Maa on itsenäistynyt Ranskan vallan vuonna 1960 ja siirtomaa-ajan peruina virallinen kieli on ranska. Englantia osataan huonosti. Ihmiset saavat elantonsa maataloudesta; maa vie ulkomaille etekin kahvia ja kaakaopapuja. Lisäksi Norsunluurannikolla on huomattavat öljy- ja mineraalivarat, jotka tuovat vaurautta maalle. Matkailu on vielä toistaiseksi melko vähäistä, mutta kasvussa.

Ilmasto: Norsunluurannikon ilmasto on trooppinen. Maan pohjoisosassa kuiva kausi kestää marraskuulta maaliskuulle, minkä jälkeen huhtikuulta lokakuulle kestävä sadekausi tuo lopulta sateet. Etelässä sataa kuitenkin enemmän ja rannikon tuntumassa on jopa kaksi sadekautta, joista ensimmäinen kestää toukokuulta heinäkuulle ja uudelleen lokakuulta marraskuulle. Muun ajan vuodesta on kuivaa. Lämpötilat pyörivät vuoden mittaan 20–35 asteessa.

Turvallisuus: Norsunluurannikko on turvallinen matkailumaa, mutta suurissa väkijoukoissa on hyvä pysyä valppaana taskuvarkaiden varalta.

Viisumi: Joitain afrikkalaisia kansallisuuksia lukuun ottamatta viisumi vaaditaan kaikilta, myös suomalaisilta. Norsunluurannikolla käytössä on e-viisumi, joka tulee anoa ja maksaa luottokortilla etukäteen viralliselta e-viisumi-sivustolta. Tämänhetkinen hinta on 73 euroa. E-viisumihakemus tulee tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa. Huomioithan, että viisumikäytännöt ja niiden hinnat saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta .

Valuutta: Norsunluurannikko käyttää valuuttanaan Länsi-Afrikan CFA-frangia (XOF), joka on sidottu euroon. Yhdellä eurolla saa noin 656 frangia. Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa, vaan mukaan kannattaa ottaa euroseteleitä ja vaihtaa perillä kohteessa tai nostaa valuuttaa pankkiautomaatista.

Rokotukset ja malarianesto: Norsunluurannikko vaatii todistusta keltakuumerokotuksesta. Lisäksi maahan suositellaan hepatiitti a ja b -rokotuksia. Varmistathan, että perusrokotuksesi ovat voimassa. Norsunluurannikolla esiintyy malariaa läpi vuoden, joten malarianestolääkityksen hankkiminen on suositeltavaa. Lisätietoa Norsunluurannikon rokotevaatimuksista ja -suosituksista saat esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Matkavakuutus: Suosittelemme äärimmäisen lämpimästi kattavan matkavakuutuksen ottamista.

fi