Senegal

Afrikan mantereen läntisin kolkka Senegal kutsuu matkailijan luokseen upeiden rantojen, viehättävien kaupunkien ja toisaalta vireän kulttuurielämänsä avulla. Ainakin rytmi täällä on verissä ja ruoka erittäin herkullista!

Katso ehdotukset matkoista alapuolelta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Senegalin matkoista. Senegalin-matkaan on helppo yhdistää vierailu myös Mauritaniassa, Gambiassa ja Guinea-Bissaussa.

Kamelimatkat järjestää matkoja Senegaliin – oli aikeesi sitten viettää pelkkä pitkä viikonloppu koko Länsi-Afrikan pääkaupungissa Dakarissa sen laajaan kulttuuritarjontaan tutustuen. Tai jatkaa matkaa pohjoiseen Senegaljoen rantamille Saint-Louisiin, jonka vanhakaupunki on kauniisti rappiolla ja lisäksi Unescon maailmanperintöluettelossa. Casamancen alueella matkailija kohtaa maailmanluokan hiekkarannat, jotka jatkuvat kilometritolkulla.

Järjestämme sinulle tai ryhmällesi asiantuntevan oppaan, kuljetuspalvelut sekä varaamme haluamasi tason majoituksen. Jos kuitenkin tahdot kulkea julkisilla kulkuneuvoilla, järjestämme oppaan mukaasi myös niihin.

Ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Senegalin matkoista. Senegalin-matkaan on helppo yhdistää vierailu myös Mauritaniassa, Gambiassa ja Guinea-Bissaussa.

Länsiafrikkalainen Senegal mahtuisi pinta-alaltaan (196 712 km²) Suomen sisään 1,7 kertaa. Väkeä on 18,3 miljoonaa ja pääkaupunkina toimii Dakar. Maa on itsenäistynyt Ranskan vallan vuonna 1960 ja siirtomaa-ajan peruina virallinen kieli on ranska. Englantia osataan huonosti. Ihmiset saavat elantonsa maataloudesta; maa tuottaa pähkinöitä, puuvillaa ja sokeriruokoa. Lisäksi kalastus ja fosfaattivarat tuovat elannon monille, samoin nykyisin myös matkailu.

Ilmasto: Senegalin ilmaston on trooppinen. Rannikolla sadekausi kestää kesäkuusta lokakuulle elokuun ollessa sateisin kuukausi. Talvi on kuivaa kautta ja tammikuussa lämpötilat saattavat pudota jopa 17 asteeseen. Sadekautta kohden lämpötilat kohoavat ja toukokuussa lämpötilat kohoavat yli 25 asteeseen. Maan pohjoisosissa lämpötilaerot ovat suurempia; esimerkiksi toukokuussa lämpöä saattaa olla yli 40 astetta. Sadekaudella lämpötila saattaa kohota 35 asteeseen. Senegalin eteläosat nauttivat kuumasta ja kosteasta ilmastosta läpi vuoden ja vesisateita saadaan sadekaudella muuta maata enemmän.

Turvallisuus: Senegal on turvallinen matkailumaa, mutta suurissa väkijoukoissa on hyvä pysyä valppaana taskuvarkaiden varalta.

Viisumi: Suurin osa länsimaiden asukkaista, kuten Suomen kansalaiset, pääsevät Senegaliin viisumivapaasti. Huomioithan, että viisumikäytännöt ja niiden hinnat saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Passin tulee olla voimassa kolme kuukautta maahan saapumisesta.

Valuutta: Senegal käyttää valuuttanaan Länsi-Afrikan CFA-frangia (XOF), joka on sidottu euroon. Yhdellä eurolla saa noin 656 frangia. Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa, vaan mukaan kannattaa ottaa euroseteleitä ja vaihtaa perillä kohteessa tai nostaa valuuttaa pankkiautomaatista.

Rokotukset ja malarianesto: Senegal vaatii todistusta keltakuumerokotuksesta, jos saavut maahan alueelta, jossa esiintyy keltakuumetta. Lisäksi maahan suositellaan hepatiitti a ja b -rokotuksia. Varmistathan, että perusrokotuksesi ovat voimassa. Senegalissa esiintyy malariaa läpi vuoden, joten malarianestolääkityksen hankkiminen on suositeltavaa. Lisätietoa Senegalin rokotevaatimuksista ja -suosituksista saat esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Matkavakuutus: Suosittelemme äärimmäisen lämpimästi kattavan matkavakuutuksen ottamista.

fi