Suuri Nigerin kierros

Suuri Nigerin kierros

Länsi-Afrikan sydämessä sijaitseva Niger on pinta-alaltaan suuri maa, jossa asuu verrattain vähän väkeä. Kamelimatkat järjestää kiertomatkoja tähän vähän tunnettuun maahan, josta suurin osa on Saharan autiomaata. Lähde englanninkielisen paikallisoppaan johdolla näkemään parhaat palat pääkaupungista, Zinderistä, Agadezista ja kaikesta siitä väliltä.

Vierailut suurimpiin kaupunkeihin on mahdollista tehdä myös lentäen esimerkiksi Niameysta Zinderiin, mistä Agadezin kautta takaisin Niameyhin. Tai toiseen suuntaan.

Päivä 1

Saapuminen Niameyhin, mistä matka jatkuu samana päivänä kohti itää ja Maradin kaupunkia.

Matka taitetaan yksityiskyydillä, mutta tietyillä alueilla Nigerin valtio vaatii sotilashenkilöstöä turvaamaan kulkuamme kaiken varalta. Turvallisuuspalvelut sisältyvät matkan hintaan ja niiden tarpeellisuus riippuvat alueesta ja matkan ajankohdasta.


Päivä 2

Vierailu Maradissa markkinoilla ja sulttaaninpalatsilla. Päivän aikana vierailemme myös Madarounfajärvellä, joka on sekä merkittävä kosteikko ja Ramsar-kohde että merkittävä pyhiinvaelluskohde nigeriläisten ja nigerialaisten muslimien keskuudessa. Järvellä sijaitsevat 99 muslimipyhimyksen haudat.


Päivät 3–4

Ajamme Maradista maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Zinderiin, jonka tunnelma on kuitenkin erittäin leppoisa. Zinder on historiallinen kaupunki, joka on toiminut aikoinaan myös Nigerin pääkaupunkina. Vierailemme upeasta arkkitehtuuristaan tunnetussa vanhassakaupungissa Birnissä ja siellä sijaitsevalla sulttaaninpalatsilla, jossa hyvällä tuurilla pääsemme tapaamaan itse sulttaanin ja näkemään tämän suuren autokokoelman. Vierailemme myös Zinderin suurmarkkinoilla, grand marchélla, sekä karjamarkkinoilla, joilla näemme vuohia, lehmiä ja kameleita.


Päivät 5–6

Ajamme Saharan sydämeen Agadeziin, joka on muinainen karavaanikaupunki ja kauppareittien risteys. Tutustumme Unescon maailmanperintöluettelossa olevaan vanhaankaupunkiin ja sen upeaan saviarkkitehtuuriin. Vierailemme 1500-luvun suurmoskeijassa ja sen 27-metrisessä minareetissa, sulttaaninpalatsilla, saksalaisen tutkimusmatkailija Heinrich Barthin talossa ja monissa muissa mielenkiintoisissa nähtävyyksissä, kuten kamelimarkkinoilla. Hyvällä tuurilla tapaamme Agadezissakin itse sulttaanin.


Päivät 6–7

Matka Agadezista takaisin Niameyhin, pääkaupunkiin, joka on rauhallisimmasta päästä mitä tulee afrikkalaisiin pääkaupunkeihin. Matkalla pysähdymme Tahouan markkinoilla sekä Kouréssa katsomassa Länsi-Afrikassa harvinaisia kirahveja. Pääkaupungissa vierailemme erilaisilla markkinoilla sekä Nigerin kansallismuseossa. Näemme myös Länsi-Afrikan suurimman joen Nigerin, joka halkoo Niameyta ja jonka mukaan koko maa on saanut nimensä.


Päivä 8

Kuljetus Niameyn lentoasemalle.

Yleistä matkasta

Hinta: tiedustele meiltä

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kaikki majoitukset turvallisissa hotelleissa
 • Kaikki kuljetukset (ml. lentokenttäkuljetukset)
 • Kaikki sisäänpääsymaksut
 • Englanninkielinen paikallisopas
 • Turvallisuuspalvelut niiden ollessa pakollisia
 • Ruokailut ja pullovesi
 • Viisumikutsu

Matkan hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Viisumi
 • Matkavakuutus
 • Henkilökohtaiset kulut, kuten matkamuistot ja juomarahat
fi