Tadrart Rouge

Tadrart Rouge, 7 päivää

Kaukana keskisessä Saharassa, Djanetin keidaskaupungin ympäristössä lymyilee palanen kauneinta Saharaa: Tadrart Rouge, punainen Tadrart. Seudulla matkailija näkee fantastisia kalliomuodostumia, jylhiä vuorenhuippuja ja hiekkaa, jonka tuuli on vuosisatojen kuluessa kasannut kymmeniä ja jopa satoja metrejä korkeiksi dyyneiksi. Ja kyllä, hiekka on paikoin hyvinkin punaista!

Tämä Saharan syrjäkolkka on nykyään paremmin saavutettavissa kiitos viisumimuodollisuuksien helpottumisen, mutta silti sinä tai ryhmäsi tulette saamaan Saharan lähes kokonaan vain itsellenne. Algerian aavikkoturismi ei ole massaturismia toistaiseksi. Asiantuntevien tuaregioppaiden kanssa näet Tadrart Rougen ja samalla koet, mitä on aito Saharan ihmisten ystävällisyys ja vieraanvaraisuus. Jos matkustat kesällä, koet myös, mitä on kuumuus!

Matka on mahdollista räätälöidä lomasi mittaiseksi (415 päivää), mutta tässä ehdotuksessa vierailemme Tadrart Rougessa seitsemän päivän ajan. Jos olet kiinnostunut vaelluslomasta Tadrart Rougen punaisissa maisemissa, pystymme räätälöimään sinulle kävelypainotteisen matkan alueelle.

Päivä 1

Saapuminen lentäen Algerian aavikkoturismin keskukseen Djanetiin maan kaakkoiskulmalle. Libyan raja on lähellä, mutta täällä on siitä huolimatta erittäin rauhaisaa. Monet lennot laskeutuvat myöhään illalla/yöllä, joten halutessasi viemme sinut ensimmäiseksi yöksi hotelliin kolmen tähden La Grotte des Ambassadeurs -hotelliin tai vastaavaan. Jos taas haluat jatkaa lennolta suoraan aavikolle, sekin onnistuu.

Maastoajoneuvot on pakattu erämaaretkeä varten. Mukana on teltat, ruokaa, juomaa ja muu tarpeisto. Matka taitetaan yksityiskyydillä ja mukana on hätätilanteita varten myös satelliittipuhelin, sillä puhelimissa ei tule olemaan verkkoa Tadrart Rougessa syystä, että alueella kulkee vain satunnaisia paimentolaisia. Pysyviä kyliä ei ole. Suuntaamme kohti Tadrart Rougea vieraillen Amaïsin akaasiametsässä ja Adjalatin tummilla dyyneillä. Tässä vaiheessa olemme jo jättäneet sivistyksen eli päällystetyn tien taaksemme ja röykyttelemme pitkin hiekka- ja sorateitä. Yöpyminen Tadrart Rougen alueella.


Päivä 2

Tadrart Rouge on osa laajempaa Tassili n’Ajjerin vuoristoa ja sen käsittävää kansallispuistoa. Kansallispuisto on kaiken kukkuraksi myös Unescon maailmanperintökohde. Kansallispuisto tunnetaan etenkin kuvauksellisista kalliomuodostumista, kuten holvikaarista ja toisaalta esihistoriallisista kalliomaalauksista ja kalliokaiverruksista. Niitä on luvassa tänäänkin, mutta valitettavasti osa kalliotaiteesta on huomattavasti uudempaa tekoa. Oppaamme tekevät parhaansa näyttääkseen sinulle lähinnä vain aitoa kalliotaidetta vuosituhansien takaa. Eräs kalliotaidetta sisältävä kohde on nimeltään Wan Ahar (tai Ouan Ahar).

Leiriydymme yöksi Moula Nagaan, missä voit halutessasi lähteä valloittamaan valtaisaa dyyniä ja todeta samalla sen olevan itse asiassa melkoisen vaivalloista puuhaa.


Päivä 3

Nautimme tuaregikokin valmistaman aamupalan, minkä jälkeen ajamme Intifalghhaghiin katsomaan kalliokaiverruksia. Hyvissä ajoin ennen auringonlaskua saavumme Tin Merzougaan. Tähän mennessä maisema on punertunut ja Tin Merzougassa vastassa ovat punaiset dyynit, joista korkeimmat ovat noin 200 metriä korkeita. Paikka on eräs maailman kauneimmista ja maisema parantuu entisestään, jos matkaaja jaksaa kavuta jonkin dyynin laelle. Kapuaminen hiekkadyynin paikoin upottavaa harjannetta tai seinustaa, ei ole helppo homma! Huipulta näkee Libyaan asti ja varsinkin auringonlaskun tai -nousun aikaan maisema on taianomainen. Leiriydymme Tin Merzougassa dyynien juurella, joten halutessasi voit valloittaa jonkin dyynin vielä seuraavana aamuna ja seurata auringonnousun Saharan ylle.


Päivät 4

Tänään näemme lisää niin dyynejä kuin hämmästyttäviä luonnonmuodostumia, kuten Coupe du monde -nimellä tunnetun kivipilarin. Kyseessä on siis jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuiden voittopokaali! Näemme kanjoneita, vierailemme niissä ja leiriydymme In-Oksamissa.


Päivä 5

Tänään jätämme hyvästit Tadrart Rougelle ja sen punaiselle hiekalle. Ajamme Tin Arassoulle lounaaksi, minkä jälkeen jatkamme takaisin Djanetiin. Illaksi ajamme kaupungista länteen sijaitsevaan Timghasiin.


Päivä 6

Ajamme aamupalan jälkeen Essendilenen kanjoniin, joka kilometrien pituinen ja sijaitsee Djanetista luoteeseen. Paikka on eräs Algerian kuuluisimmista ja kuvauksellisimmista kohteista. Kävelemme 3060 minuutin matkan kanjonin päähän, jossa halukkaat voivat pulahtaa vilvoittavaan gueltaan, syvään vesisyvennykseen, jossa on vettä ympäri vuoden. Jos vierailet keväällä, kanjonin pohja on täynnä kukkivia pensaita. Essendilene on asumaton, mutta voimme silti törmätä satunnaisiin paimentolaisiin, jotka laiduntavat täällä karjaansa. Illaksi ajamme Tikobaoueniin, jonka korkeat ja erimuotoiset kalliomuodostumat tuovat mieleen Marsin tai vähintäänkin Kuun.


Päivä 7

Ajamme aamupalan jälkeen kuvauksellisten maisemien halki Tegharghartiin Djanetin eteläpuolelle. Näemme kallioon 70008000 vuotta sitten kaiverrettujen lehmien kuvat. Erikoiseksi paikan tekee se, että näiden pitkäsarvisten lehmien on tulkittu itkevän! Kuvat ovat ajalta, jolloin Sahara oli vehreä ja elämää kuhiseva keidas ja paikalla saattoi tuolloin olla eläinten juomapaikka.

Illaksi viemme sinut joko hotelliin tai lentoasemalle.

Yleistä matkasta

Hinta: tiedustele meiltä

Matkan hintaan sisältyy:

  • Teltta, patja, peitot ja tyyny
  • Kaikki kuljetukset (ml. lentokenttäkuljetukset)
  • Lennot AlgerDjanetAlger
  • Kaikki sisäänpääsymaksut
  • Englanninkielinen paikallisopas
  • Oma kokki ja kaikki ruokailut (aamupala, lounas, illallinen)
  • Pullovesi
  • Viisumikutsu
  • Hotelliyöpymiset mennen tullen niin halutessasi tai vähintään suihku ennen paluulentoa

Matkan hintaan ei sisälly:

  • Oma makuupussi
  • Kansainväliset lennot
  • Viisumi (Visa on arrival Saharaan menijöille on ilmainen Algerin lentoasemalla)
  • Matkavakuutus
  • Rokotteet
  • Henkilökohtaiset kulut, kuten matkamuistot ja juomarahat

HUOM: Lopullinen hinta riippuu siitä, onko osallistujia yksi vai 13. Matka toteutetaan autoilla, joten mitään varsinaisia kuntovaatimuksia ei ole. Joskin aivan kaikkialle ei pääse autolla ja esimerkiksi patikointi Essendilenen kanjonin päähän saakka on vähintäänkin hikinen urakka kuumana päivänä. Suosittelemme pakkaamaan kevyesti ja valitsemaan pehmeän matkalaukun. Mukaan kannattaa ottaa hyvät kengät, kuten lenkkarit tai vaelluskengät, päähineen, aurinkolasit, aurinkorasvaa, kosteuspyyhkeitä, taskulamppu ja varavirtalähde tai mieluiten useampi, jos tykkäät ottaa paljon kuvia. Myös lämmin vaatetus on tarpeen iltaisin ja öisin talviaikaan ja pitkälle kevääseen.

fi