Burkina Fason kohokohdat

Burkina Fason kohokohdat, 4 päivää

Lukemattomien heimojen ja kieliryhmien asuttama Burkina Faso on kulttuuriltaan ja luonnoltaan eräs Afrikan rikkaimmista. Länsi-Afrikan eräät ystävällisimmistä ihmisistä asuttavat tätä sisämaavaltiota, jossa matkailija kohtaa suurenmoisen vieraanvaraisuuden ohella upeaa arkkitehtuuria Bobo-Dioulassossa ja toisaalta kohtaa upeat luonnonihmeet Banforan liepeillä. Tällä neljän päivän kiertomatkalla näet oleellisimman sekä vähän ylimääräistä tästä melko tuntemattomasta afrikkalaisvaltiosta. Turvallisesti, oman oppaan kanssa ja yksityiskyydillä.

Päivä 1

Saapuminen Ouagadougou-nimiseen pääkaupunkiin, jonka nimen lausuminen maistuu monen ulkomaalaisen suussa erityisen hyvältä. Ouagadougou sijaitsee Burkina Fason keskiosassa ja väkeä siellä on noin 2,5 miljoonaa. Teemme kaupunkikierroksen, minkä lisäksi voimme tutustua kaupunkiin myös paluumatkalla, riippuen lentoaikataulustasi. Majoitumme Ouagadougoussa.


Päivä 2

Lähdemme Ouagadougousta kohti Burkina Fason toiseksi suurinta kaupunkia Bobo-Dioulassoa. Kaupunkiin on noin 360 kilometrin eli reilun viiden tunnin ajomatka. Pelkästään nimellä ”Bobo” usein tunnettu kaupunki on merkittävä tekstiiliteollisuuden keskus, minkä lisäksi paikkakunta on niittänyt mainetta kulttuurikaupunkina erilaisine festivaaleineen. Bobo on lisäksi noin miljoonan asukkaan koti, joista suurin osa kuuluu bobojen etniseen ryhmään.

Bobo-Dioulasson tunnelma on mukavan leppoisa ja nähtävää riittää. Vierailemme kaupunginmuseossa oppimassa bobokulttuurista. Näemme esimerkiksi boboperheen kodin, jollaisissa tavallinen kansa monesti edelleen asuu kaupungin ulkopuolella. Tärkein nähtävyys on 1800-luvun suurmoskeija, joka myös Dioulassoban moskeijana tunnetaan. Se on rakennettu mudasta ja puusta ja siten erinomainen esimerkki Sahelin alueen rakennusperinteestä. Pääsemme sisään hämyiseen moskeijaan, joka on edelleen aktiivisessa käytössä.

Bobo-Dioulasson pieni vanhakaupunki Kibidwe sijaitsee välittömästi suurmoskeijan vieressä. Kibidwe on jaettu neljään osaan, kortteliin, niiden asukkaiden perusteella. Vierailemme animistien, muslimien, griottien ja seppien kortteleissa ja näemme, että vanhakaupunki on kuin elävä museo, sillä kaikissa taloissa edelleen asutaan. Myös vanhimmassa talossa, joka on 1000-luvulta. Majoitumme Bobo-Dioulassossa.


Päivä 3

Aamupalan jälkeen ajamme vajaan kahden tunnin matkan Banforan kaupunkiin, joka on reilun 100 000 asukkaan koti. Kaupunkia elättää sokeriruokoteollisuus ja näemme Banforan liepeillä runsaasti sokeriruokopeltoja.

Banfora houkuttelee tavallisesti kaikki Burkina Fasoon matkustavat, sillä lähialueella sijaitsee paljon mielenkiintoista nähtävää. Vierailemme Tengrelajärvellä, jossa asuu virtahepoja. Käymme veneretkellä järvellä. Virtahepojen näkeminen riippuu paljolti vuodenajasta ja esimerkiksi sadekaudella mahdollisuudet nähdä niitä ovat huonommat. Käymme läheisessä Toumoussenin kylässä katsomassa pyhää baobabia eli apinanleipäpuuta. Banforan länsipuolella sijaitsee Karfiguélan vesiputous, jota käymme katsomassa, samoin Fabedougoun kalliomuodostumia, joilla on ikää noin kaksi miljoonaa vuotta. Majoitumme Banforassa.


Päivä 4

Tänään palaamme takaisin Ouagadougouhun, jonne on Banforasta noin 440 kilometrin ajomatka. Siihen kuluu seitsemästä kahdeksaan tuntia. Lentoaikataulustasi riippuen, voimme jatkaa nyt tutustumista Ouagadougouhun, minkä päätteeksi viemme sinut joko hotelliin tai lentoasemalle.

Yleistä matkasta

Hinta: tiedustele meiltä

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki kuljetukset
 • Kaikki sisäänpääsymaksut
 • Englanninkielinen paikallisopas
 • Ruokailut ja pullovesi
 • Viisumikutsu

Matkan hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Viisumi
 • Matkavakuutus
 • Rokotteet ja malarianestolääkitys
 • Henkilökohtaiset kulut, kuten matkamuistot ja juomarahat
fi