Sierra Leone

Timanteistaan tunnettu Sierra Leone on luontokohde, jossa matkailija näkee ainutlaatuista trooppista luontoa, mutta myös koskemattomia hiekkarantoja ja Freetownin vilkkaan sykkeen. Sisällissota on loppunut ajat sitten ja maa on taas turvallinen.

Katso ehdotukset matkoista alapuolelta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Sierra Leonen matkoista. Matkaan on helppo yhdistää vierailu Guineassa tai Liberiassa.

Kamelimatkat järjestää matkoja Sierra Leoneen – oli aikeesi sitten kokea pelkkä Atlantin rannalla sijaitseva sykkivä Freetown. Tai jatkaa matkaa pitkin rantaa jollekin kuvankauniille hiekkarannalle, kuten River Number 2 Beachille. Maan rannikolla on useita viehättäviä ja rauhallisia saaria, kuten Banana Islands ja Sherbro Island. Jos lekottelu rannalla ei ole mieleesi, valloita vaikka Sierra Leonen korkein vuori Mount Bintumani tai vieraile Bon lähellä jollakin maan monista timanttikaivoksista!

Järjestämme sinulle tai ryhmällesi asiantuntevan oppaan, kuljetuspalvelut sekä varaamme haluamasi tason majoituksen. Jos kuitenkin tahdot kulkea julkisilla kulkuneuvoilla, järjestämme oppaan mukaasi myös niihin.

Ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi, tarvitset lisätietoa Sierra Leonen matkoista tai jo tiedät, minne haluaisit Sierra Leonessa matkustaa. Tai kerro meille ajankohta ja anna meidän ehdottaa. Sierra Leonen -matkaan on helppo yhdistää vierailu myös Liberiassa, Guineassa ja yllättäen myös Nigeriassa.

Matkaehdotuksia

Kaupunki- ja rantaelämää Sierra Leonessa, 5 päivää:

Päivä 1 | Saapuminen Freetowniin, missä yö
Päivä 2 | Kaupunkikierros Freetownissa, missä yö
Päivä 3 | Matka Banana Islandille, missä yö tai paluu takaisin Freetowniin
Päivä 4 | Vierailu Tacugama Chimpanzee Sanctuaryssa ja rannoilla Freetownin lähellä. Paluu yöksi Freetowniin
Päivä 5 | Lähtö kotiin tai esimerkiksi Liberiaan.

Sierra Leone on pinta-alaltaan (71 740 km²) ja mahtuisi Suomen sisään liki viisi kertaa. Väkeä on 7,7 miljoonaa ja pääkaupunki on Freetown. Maa on itsenäistynyt Britannian kruunun alta vuonna 1961 ja siirtomaa-ajan peruina virallinen kieli on englanti. Ihmiset saavat elantonsa suurelta osin maataloudesta, mutta maalla on myös suuret timantti- ja titaanivarat. Matkailu on liki olematonta.

Ilmasto: Sierra Leonen ilmasto on trooppinen eli kuuma ja kostea läpi vuoden. Sadekausi on huhtikuulta marraskuulle ja rannikko vastaanottaa eniten sateita. Kaikkein sateisinta on kesä-elokuussa. Kuiva kausi vallitsee marraskuulta huhtikuulle saakka, minkä aikana kuumat ja kuivat harmattan-tuulet puhaltavat. Maaliskuu on kaikkein kuumin kuukausi, jolloin lämpötilat kohoavat yli 30 asteeseen. Sadekaudella, elokuussa, lämpötilat jäävät reiluun 20 asteeseen.

Turvallisuus: Sierra Leone on turvallinen matkailumaa, mutta suurissa väkijoukoissa on hyvä pysyä valppaana taskuvarkaiden varalta. Maan edustalla on paikoin voimakkaita merivirtoja.

Viisumi: Joitain afrikkalaisia kansallisuuksia lukuun ottamatta viisumi vaaditaan kaikilta, myös suomalaisilta. Sierra Leonessa on käytössä e-viisumi, joka anotaan ja maksetaan luottokortilla Sierra Leonen valtion virallisen e-viisumisivuston kautta. Viisumi maksaa 80 USD. Lisäksi maa on lanseerannut pakollisen  ”turvallisuusmaksun”, jonka kaikki maahan lentäen saapuvat ja lähtevät matkustajat joutuvat maksamaan. Sen hinta on 25 USD ja se maksetaan luottokortilla Securipass-sivustolla. Huomioithan, että viisumikäytännöt ja niiden hinnat saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta viisumihakemuksen tekemisestä.

Valuutta: Sierra Leone käyttää valuuttanaan leonea (SLE). Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa, vaan mukaan kannattaa ottaa euro- tai dollariseteleitä ja vaihtaa perillä kohteessa tai nostaa valuuttaa pankkiautomaatista.

Rokotukset ja malarianesto: Sierra Leone vaatii todistusta keltakuumerokotuksesta. Lisäksi maahan suositellaan hepatiitti a ja b -rokotuksia. Varmistathan, että perusrokotuksesi ovat voimassa. Sierra Leonessa esiintyy malariaa läpi vuoden, joten malarianestolääkityksen hankkiminen on suositeltavaa. Lisätietoa Sierra Leonen rokotevaatimuksista ja -suosituksista saat esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Matkavakuutus: Suosittelemme äärimmäisen lämpimästi kattavan matkavakuutuksen ottamista.

fi