Suuri Aïrvuoriston kiertomatka

Suuri Aïrvuoriston kiertomatka

Länsiafrikkalainen Niger on isoksi osaksi Saharan autiomaata, mutta maassa on yllättäen myös korkea vuoristo, nimeltään Aïr. Vuoristossa on useita 1800 metriin merenpinnasta yltäviä huippuja korkeimman vuoren yltäessä 1944 metriin. Vuorten lomassa on syviä laaksoja, joissa paikallinen tuaregiväestö harjoittaa maanviljelystä ja karjankasvatusta. Näillä seuduilla matkailijaa odottavat telttamajoituksen ohella mielenkiintoiset keidaskylät, Arakaon korkeat hiekkadyynit ja tietenkin jylhät vuorimaisemat ja vuorten ystävälliset asukkaat.

Nigerin Sahara ja Aïrvuoristo olivat vielä vajaa 20 vuotta sitten suosittuja matkakohteita, mutta sittemmin alkanut ja jo aikapäiviä sitten loppunut tuaregien kapinointi karkotti kaikki matkailijat näiltä seuduilta. Nykyään täällä odotetaan matkailijoiden paluuta.

Tämä matkaehdotus alkaa ja päättyy Nigerin Saharan suurimpaan kaupunkiin, historialliseen Agadeziin, jonne matkallelähtijä joko saapuu lentäen pääkaupungista Niameysta tai oppaamme noutaa sinut lisämaksusta autolla.

Päivä 1

Saapuminen Agadeziin, Saharan sydämeen, josta aloitamme matkan maastoajoneuvoilla kohti Aïrvuoristoa. Autoon on pakattu teltat yöpymistä varten sekä ruokaa, juomaa ja muita tarpeita. Matka taitetaan yksityiskyydillä useamman auton saattueessa, sillä Nigerin valtio vaatii sotilashenkilöstöä turvaamaan kulkuamme kaiken varalta. Turvallisuuspalvelut sisältyvät matkan hintaan ja niiden tarpeellisuus riippuvat alueesta ja matkan ajankohdasta. Saattueesta ja sen aiheuttamasta hinnasta johtuen tämä matka soveltuu parhaiten, kun osallistujia on vähintään kuusi.

Lähdemme ajamaan kohti Iferouanen kylää Aïrvuoriston pohjoislaitamilla.


Päivät 2–3

Tutustumme Iferouanen tuaregikylään, minkä jälkeen matkaamme Chirietin hiekkadyyneille, jotka myös nimellä Adrar Chiriet tunnetaan.


Päivä 4

Tänään vierailemme Aïrvuoriston itäpuolella sijaitsevassa kalderassa, joka kuuluu ilmeisesti sammuneelle tulivuorelle. Kalderan sisään ja sen liepeille on muodostunut aikojen saatossa massiiviset Arakaon hiekkadyynit, jotka hakevat vertaistaan Saharassa.


Päivät 5–6

Matkaamme Arakaon hiekkadyyneiltä kohti Aïrvuoriston keskiosissa sijaitsevaa Timian keidaskylää. Kylän liepeillä on yllättäen jopa pieni vesiputous ja siinä vettä vähintään sadekauden aikana ja välittömästi sen päätyttyä. Uimaan Timiassa silti pääsee, sillä vesiputous laskee vetensä gueltaan eli vesialtaaseen, jossa on vettä vuoden ympäri.


Päivä 7

Palaamme takaisin Agadeziin, joka on muinainen karavaanikaupunki ja kauppareittien risteys. Tutustumme Unescon maailmanperintöluettelossa olevaan vanhaankaupunkiin ja sen upeaan saviarkkitehtuuriin. Vierailemme 1500-luvun suurmoskeijassa ja sen 27-metrisessä minareetissa, sulttaaninpalatsilla, saksalaisen tutkimusmatkailija Heinrich Barthin talossa ja monissa muissa mielenkiintoisissa nähtävyyksissä, kuten kamelimarkkinoilla.


Päivä 8

Matka päättyy tänään ja toivomme sinun viihtyneen Aïrvuoristossa kanssamme.

Yleistä matkasta

Hinta: tiedustele meiltä

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki kuljetukset
 • Kaikki sisäänpääsymaksut
 • Englanninkielinen paikallisopas
 • Turvallisuuspalvelut niiden ollessa pakollisia
 • Ruokailut ja pullovesi
 • Viisumikutsu

Matkan hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot ja matkat Niameysta Agadeziin joko maata pitkin tai lentäen
 • Viisumi
 • Matkavakuutus
 • Henkilökohtaiset kulut, kuten matkamuistot ja juomarahat
fi