Tunisia

Afrikan pohjoisin valtio Tunisia on erinomainen esimerkki maasta, jota vuosikymmeniä kestänyt matkailu ei ole pilannut vähääkään; täällä tapaat eräät Pohjois-Afrikan ystävällisimmistä ja vieraanvaraisimmista ihmisistä, jotka jaksavat vuodesta toiseen toivottaa uteliaat turistit tervetulleeksi ja antavat näiden myös tutustua maahan ilman turhaa häslinkiä. Tunisia on pienehköstä koostaan huolimatta melkoinen aarreaitta, jossa matkailija kohtaa monet ikiaikaiset medinat, kauniit rantakaupungit, kuten Sidi Bou Saidin, ja toisaalta Saharan.

Kamelimatkojen mielestä Sahara on Tunisian parasta antia; täältä löydät eräät Saharan laajimmista keitaista ja niiden sankoista palmumetsiköistä, jylhät kanjonit ja vuoret, Saharan suurimman suolajärven sekä rannattoman Saharan miljoonat dyynit. Dyyneihin tutustut parhaiten kamelin selästä. Ja onpa Tunisia toiminut lavasteena myös useille elokuville, kuten Englantilainen potilas ja Star Wars!

Katso ehdotukset matkoista alapuolelta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Tunisian matkoista. Tunisian-matkaan on helppo yhdistää vierailu myös Algeriassa ja Nigerissä.

Kamelimatkat järjestää matkoja Tunisiaan – oli aikeesi sitten kokea pelkästään vilkas pääkaupunki Tunis, sen liepeillä sijaitseva sinivalkoinen Sidi Bou Saidin rantakaupunki ja historiallinen Karthago. Tai jatkaa matkaa syvemmälle maahan ja ottaa selvyyttä Tunisian Saharasta Chebikan tai Tozeurin keitailla. Tai jollain muulla maan sadoista keitaista! Tai ota kameli allesi Douzissa ja pakene dyyneille vieraanvaraisten berberioppaiden kanssa päiväksi, kahdeksi tai vaikka kahdeksi viikoksi. Rantalomaa vietät jossain maan monista rantalomakohteista, kuten Djerbassa, Soussessa tai Hammametissa.

Järjestämme sinulle tai ryhmällesi asiantuntevan oppaan, kuljetuspalvelut sekä varaamme haluamasi tason majoituksen.

Ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi, tarvitset lisätietoa Tunisian matkoista tai jo tiedät, minne haluaisit Tunisiassa matkustaa. Tai kerro meille ajankohta ja anna meidän ehdottaa. Tunisian-matkaan on helppo yhdistää vierailu myös Algeriassa ja Nigerissä.

Pohjois-Afrikan keskellä sijaitseva Välimeren rannikkovaltio Tunisia mahtuisi pinta-alaltaan (163 610 km²) kaksi kertaa Suomen sisälle. Väkeä tässä Afrikan pohjoisimmassa valtiossa on noin 12 miljoonaa ja maan pääkaupunki Tunis sijaitsee maan pohjoisosassa. Tunisia on itsenäistynyt Ranskan vallan alta vuonna 1956 ja siirtomaa-ajan peruina ranskaa osataan laajalti, vaikkakin arabia on maan virallinen kieli. Matkailun parissa työskentelevät osaavat englantia. Ihmiset saavat elantonsa öljy- ja fosfaattiteollisuudesta, mutta myös maatalous elättää suuren joukon tunisialaisia. Matkailu on niin ikään merkittävä tulonlähde Tunisialle, sillä maan rantalomakohteissa vierailee vuosittain miljoonia matkailijoita. Saharan matkailu on pienimuotoisempaa.

Ilmasto: Tunisian sää vaihtelee alueittain; pohjoisessa vallitsee välimerenilmasto, jota luonnehtivat kuumat ja kuivat kesät sekä leudot ja sateiset talvet. Rannikon Soussessa elokuun keskilämpötilat ovat noin 30 asteen tuntumassa, kun taas tammikuussa keskimääräinen lämpötila on vain +7°c. Etelään ja sisämaahan päin mentäessä ilmasto muuttuu kuivemmaksi ja eteläosassa maata vallitsee aavikkoilmasto. Lämpötilaerot ovat rajumpia; sisämaan Kairouanissa elokuun keskilämpötila on +37°c ja tammikuun +4°c. Talvisin Saharan päivälämpötilat kuitenkin kipuavat noin +20°c:een ja auringonpaiste on lähes taattu. Afrikan korkein lämpötila, +55°c, on mitattu Tunisian Saharassa Kebilin pikkukaupungissa vuonna 1931.

Niin ikään sademäärät vaihtelevat rajusti alueittain; Koillis-Tunisiassa sataa noin 1500 mm vuodessa, kun taas Saharan Tozeurissa vain noin 100 mm. Sateiden määrä ja ajankohta vaihtelevat, mutta yleisesti vettä saadaan syksystä kevääseen.

Turvallisuus: Tunisian turvallisuustilanne on hyvä, mutta mielenosoituksia on hyvä välttää ja pysytellä pois Libyan ja Algerian vastaisilta raja-alueilta. Väkijoukoissa saattaa liikkua taskuvarkaita. Liikenne muodostaa suurimman riskitekijän, kuten myös kesän korkeat lämpötilat.

Viisumi: Suomalaiset ja muut EU-kansalaiset saavat vierailla Tunisiassa viisumivapaasti. Huomioithan, että viisumikäytännöt saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan.

Valuutta: Tunisia käyttää valuuttanaan dinaaria (TND). Yhdellä eurolla saa noin 3,3 dinaaria. Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa, eikä sitä saa viedä pois maasta. Mukaan kannattaa ottaa euroseteleitä ja vaihtaa perillä kohteessa tai nostaa valuuttaa pankkiautomaatista.

Rokotukset ja malarianesto: Maahan ei vaadita rokotuksia, mutta varmistathan, että perusrokotuksesi ovat voimassa. Lisätietoa Tunisian rokotesuosituksista saat esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Matkavakuutus: Suosittelemme äärimmäisen lämpimästi kattavan matkavakuutuksen ottamista.

fi