Algeria

Pohjois-Afrikassa sijaitseva Algeria on ehkä Afrikan suurin maa ja sijaitsee lähellä Eurooppaa, mutta on silti edelleen hyvin tuntematon liki kaikille. Suurin osa Algeriasta on Saharaa, tuaregien ja berberien maata – sen eri muodoissaan valtavista punaisista hiekkadyyneistä jylhiin kalliomuodostumiin, vuoristoihin ja satojentuhansien palmujen keitaisiin. Toisaalta maan pohjoisrannikolla matkailija yllättyy, miten kuvauksellisia suurkaupunkeja täällä on: Oran, Constantine, Alger. Ja pohtii, miksei kukaan ole vielä löytänyt Algeriaa.

Katso ehdotukset matkoista alapuolelta ja ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi tai tarvitset lisätietoa Algerian matkoista. Algerian-matkaan on helppo yhdistää vierailu myös Tunisiassa ja Nigerissä.

Kamelimatkat järjestää matkoja Algeriaan – haluat sitten viettää pelkän pitkän viikonlopun pääkaupungissa Algerissa, kierrellä viikon verran maan pohjoisosia ja suunnata sen jälkeen toiseksi viikoksi etelään. Siellä matkailijaa odottaa rannaton erämaa – Sahara. Algerian aavikkoturismin keskus Djanet ja toisaalta myös Tamanrasset tarjoaa nähtävää suunnattoman korkeista dyyneistä, huikeisiin vuorenhuippuihin, muinaisiin kalliopiirroksiin ja lisäksi aika monta kamelia. Tuaregioppaiden kanssa koet, mitä on aito Saharan ihmisten vieraanvaraisuus. Jos matkustat kesällä, koet myös, mitä on kuumuus! Maan keskiosien punainen keidas Timimoun ja sen lähiseudun pienet uneliaat keitaat ja muinaiset linnoitukset ovat niin ikään näkemisenarvoinen elämys.

Järjestämme sinulle tai ryhmällesi asiantuntevan oppaan, kuljetuspalvelut sekä varaamme haluamasi tason majoituksen.

Ota yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi, tarvitset lisätietoa Algerian matkoista tai jo tiedät, minne haluaisit Algeriassa matkustaa. Tai kerro meille ajankohta ja anna meidän ehdottaa.

Matkaehdotuksia

Tadrart Rouge, 7 päivää:

Päivä 1 | Saapuminen Djanetiin ja matka aavikolle. Tai ensimmäinen yö hotellissa.
Päivät 2–5 | Tadrart Rougessa
Päivät 6–7 | Essendilenen kanjoni, Tikobaouenin kivilabyrintti ja paluu Djanetiin.

Essendilene & Ihrir, 7 päivää:

Päivä 1 | Saapuminen Djanetiin ja matka aavikolle. Tai ensimmäinen yö hotellissa.
Päivät 2–6 | Näemme Tikobaouenin kivilabyrintin, Essendilenen kanjonin, Ihririn keitaan ja lukuisia muita paikkoja.
Päivä 7 | Paluu Djanetiin.

Tassili n’Ajjerin ylätasanko kävellen, 7 päivää:

Päivä 1 | Saapuminen Djanetiin ja matka aavikolle. Tai ensimmäinen yö hotellissa.
Päivät 2–6 | Näemme Tekbal-Ounfasin solan, Titeras n’Eliasin, Sefarin, Tamritin ja lukuisia muita paikkoja. Ja etenkin kalliomaalauksia!
Päivä 7 | Paluu Djanetiin.

Algeria on pinta-alaltaan (2 381 741 km²) Afrikan suurin valtio, jonka sisään Suomi mahtuisi seitsemän kertaa. Väkeä maassa on noin 46 miljoonaa, suunnilleen kaikki ovat islaminuskoisia ja maan pääkaupunki Alger sijaitsee Välimeren rannikolla maan pohjoisosassa. Algeria on itsenäistynyt Ranskan vallan alta vuonna 1962 ja siirtomaa-ajan peruina maassa puhutaan ranskaa arabian ollessa silti virallinen kieli. Englantia osataan Algerin ulkopuolella huonosti. Algerian talous nojaa pelkästään suunnattomiin öljy- ja kaasuvaroihin. Matkailu on edelleen vähäistä, mutta lisääntymään päin.

Ilmasto: Algerian ilmasto vaihtelee suuresti. Pohjoisrannikolla vallitsee välimerenilmasto, jota sävyttävät leudot ja sateiset talvet sekä lämpimät ja kuivat kesät. Pääkaupungissa Algerissa heinäkuussa lämpötila kohoaa noin 28 asteeseen, kun taas tammikuussa päivälämpötila voi jäädä vain kymmeneen asteeseen. Pohjois-Algerian vuoristo estää välimerenilmaston valumisen syvemmälle etelään, minkä vuoksi Saharan sääolot eroavat suuresti pohjoisrannikosta. Sadetta saadaan vain satunnaisesti, minkä lisäksi lämpötilaerot ovat paljon rajummat: talvisin lämpötila voi vajota pakkasen puolelle, kun taas kesällä päivällä saattaa olla 40−50 astetta lämmintä. Paras aika vierailla Saharassa on talvi, jolloin päivälämpötilat pyörivät 20−30 asteen tuntumassa.

Turvallisuus: Algeria on turvallinen matkailumaa, mutta suuria väkijoukkoja ja mielenilmauksia kannattaa välttää. Viranomaiset ovat asiallisia ja heitä on paljon ja he ovat näkyvästi esillä kautta maan. Tietyt seudut, etenkin maan eteläosassa, vaativat matkatoimiston edustajan ja joissain tapauksissa myös poliisisaattueen läsnäoloa turvallisuuden maksimoimiseksi.

Viisumi: Joitain afrikkalaisia kansallisuuksia lukuun ottamatta viisumi vaaditaan kaikilta, myös suomalaisilta. Sen saa kätevimmin maahan saavuttaessa Algerin lentoasemalta, mutta tässä vaatimuksena on se, että matkailija viettää suurimman osan ajastaan Saharassa ja viettää ainakin osan ajasta järjestetyllä matkalla. Visa on arrival myönnetään oleskelun pituuden ajaksi ja se on Algerin lentoasemalla ilmainen (tilanne tammikuussa 2024). Jos et ole aikeissa vierailla Saharassa, saat meiltä kutsukirjeen, jota vastaan Algerian suurlähetystö myöntää sinulle perinteisen turistiviisumin. Se vaatii henkilökohtaisen vierailun suurlähetystössä Helsingissä tai sitten annat viisuminhaun meidän tehtäväksi. Huomioithan, että viisumikäytännöt ja niiden hinnat saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta maahan saapumisesta.

Valuutta: Algeria käyttää valuuttanaan dinaaria (DZD). Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa, vaan mukaan kannattaa ottaa euroseteleitä ja vaihtaa perillä kohteessa. Ulkomaalaiset pankkikortit eivät käytännössä toimi Algeriassa, eikä niillä voi myöskään nostaa rahaa automaateista.

Rokotukset ja malarianesto: Maahan ei vaadita rokotuksia, mutta varmistathan, että perusrokotuksesi ovat voimassa. Lisätietoa Algerian rokotesuosituksista saat esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Matkavakuutus: Suosittelemme kattavan matkavakuutuksen ottamista.

fi